Новини

Індекс “Райдужна Європа”: Україна посіла 36 місце

Країни по всій Європі повинні робити більше для захисту прав ЛГБТ.

Так, відповідно до індексу "Райдужна Європа", який оприлюднила сьогодні європейська група правозахисників ILGA-Europe, Україна опинилась на 36-місці, а РФ – у п'ятірці країн із найгіршими показниками, передає УНН.

Дослідження охоплює 49 країн Європи і враховує закони та політику рівності щодо ЛГБТ, присуджуючи їм оцінку від 0% (грубі порушення прав людини, дискримінація) до 100% (повага до прав людини, рівність).

Відповідно до результатів, жодна держава не отримала позначку 100%. Найгірший показник цього року показав Азербайджан, отримавши менше 5% за критеріями оцінки політики у таких сферах, як рівність і відсутність дискримінації, визнання законності в гендерній діяльності, злочинність на ґрунті ненависті та простір громадянського суспільства. До п'ятірки країн з найменшим рейтингом увійшли Вірменія, Туреччина, Монако і Росія.

На першому місці, з показником 91%, опинилась Мальта. Крім неї, в топ-10 країн з найкращим показником ставлення до прав сексуальних меншин потрапили Бельгія, Норвегія, Велика Британія, Фінляндія, Франція, Португалія, Данія, Іспанія і Швеція.
Україна, за результатами дослідження, отримала оцінку 20,95% і опинилась на 36 місті, між Румунією та Литвою відповідно.

Водночас попри низький рейтинг, дослідники відмітили прогрес держави в забезпеченні рівності прав ЛГБТ.

"Незважаючи на те, що не було внесено суттєвих законодавчих змін, завершених у 2017 році, були деякі обнадійливі ознаки", — зазначили вони.

Дослідники зазначили також, що лише 16 з 49 країн мають рейтинг більше 50%, а кілька країн історично розглядаються як "піонери рівноправності", які не змогли досягти значних успіхів з минулого року.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

У ISW зазначили, що відхід військ ЗСУ з позицій не сприяє швидким тактичним успіхам росіян

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Головнокомандувач ЗСУ показав авіаудари по місцях зосередження особового складу росіян

Військові Збройних сил України завдали ударів по місцях зосередження російських загарбників. Про враження цілей у… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ знищили ще понад 1300 окупантів та 37 артсистем

Минулої доби, 28 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1300 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Війська рф понад 300 разів били по Запорізькій області: є порений та руйнування 

Загарбники впродовж доби 346 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 10 населених… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Генштаб: Сили оборони відбили 55 атак противника на Авдіївському напрямку

Українські військові утримали позиції та відбили штурми російських військ на Херсонському напрямку. Також ЗСУ відбили… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У столиці Грузії проходить черговий протест через закон про “іноагентів”

У неділю, 28 квітня, в Тбілісі проходить акція протесту проти законопроєкту про "іноагентів" під гаслом… Читати більше

Sunday April 28th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.