fbpx
Сьогодні
21:40 14 Тра 2018

Індекс "Райдужна Європа": Україна посіла 36 місце

Країни по всій Європі повинні робити більше для захисту прав ЛГБТ.

Так, відповідно до індексу "Райдужна Європа", який оприлюднила сьогодні європейська група правозахисників ILGA-Europe, Україна опинилась на 36-місці, а РФ – у п'ятірці країн із найгіршими показниками, передає УНН.

Дослідження охоплює 49 країн Європи і враховує закони та політику рівності щодо ЛГБТ, присуджуючи їм оцінку від 0% (грубі порушення прав людини, дискримінація) до 100% (повага до прав людини, рівність).

Відповідно до результатів, жодна держава не отримала позначку 100%. Найгірший показник цього року показав Азербайджан, отримавши менше 5% за критеріями оцінки політики у таких сферах, як рівність і відсутність дискримінації, визнання законності в гендерній діяльності, злочинність на ґрунті ненависті та простір громадянського суспільства. До п'ятірки країн з найменшим рейтингом увійшли Вірменія, Туреччина, Монако і Росія.

На першому місці, з показником 91%, опинилась Мальта. Крім неї, в топ-10 країн з найкращим показником ставлення до прав сексуальних меншин потрапили Бельгія, Норвегія, Велика Британія, Фінляндія, Франція, Португалія, Данія, Іспанія і Швеція.
Україна, за результатами дослідження, отримала оцінку 20,95% і опинилась на 36 місті, між Румунією та Литвою відповідно.

Водночас попри низький рейтинг, дослідники відмітили прогрес держави в забезпеченні рівності прав ЛГБТ.

"Незважаючи на те, що не було внесено суттєвих законодавчих змін, завершених у 2017 році, були деякі обнадійливі ознаки", — зазначили вони.

Дослідники зазначили також, що лише 16 з 49 країн мають рейтинг більше 50%, а кілька країн історично розглядаються як "піонери рівноправності", які не змогли досягти значних успіхів з минулого року.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: