fbpx
Сьогодні
15:48 14 Тра 2018

Експерт пояснив, чому Україні потрібен реєстр ВПО

Після запуску реєстру все відділення отримають свій рівень доступу і здійснити процедуру зміни адреси реєстрації можна буде "в один клік".

Глава ГО "Всеукраїнська Асоціація переселенців" Руслан Калінін розповів, які переваги дасть запуск електронного реєстру ВПЛ.

"Півтора роки тому я змінив арендовану квартиру. Нова квартира знаходиться в 5 хвилинах від старої, але виявилася вже в іншому районі. Таким чином, я переїхав з Дніпровського в Деснянський район Києва. Я вирішив повідомити про це органи праці та соціального захисту. Так почалася моя довга семиденна історія. Відстоявши пів дня в черзі і написавши заяву, мені сказали, що процедура зміни адреси реєстрації може зайняти близько трьох місяців. У цей час йде листування між відділеннями двох районів і пересилання "моєї справи". "Моя справа" – це паперова папка, в якій зберігатиметься інформація на всю мою родину. У кращих традиціях СРСР виділена окрема кімната, де припадають пилом тисячі папок. Я не буду довго перераховувати, по яким інстанціям я їздив, брав "фінансову історію" сім'ї, і возив "свою справу". Але тиждень часу з нескінченними стояннями в черзі мені була забезпечена ", – розповів свій приклад Руслан Калінін на своїй сторінці в Facebook.

"Я думаю, тисячі переселенців зіткнулися зі схожою ситуацією, так як немає власного житла і доводиться міняти арендовані квартири. Ситуацію можна спростити. При запуску реєстру все відділення отримають свій рівень доступу і здійснити процедуру зміни адреси реєстрації можна буде "в один клік". Крім цього, в реєстрі буде зберігатися скан заяви, на підставі якого зроблена заміна адреси. Десятки годин зекономленого часу переселенців і співробітників відділень. Сотні тисяч гривень, заощаджених на тоннах паперу", – додав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: