fbpx
Сьогодні
17:39 13 Тра 2018

"За вільний інтернет": у Москві під час акції на підтримку Telegram затримали близько 30 людей

У Москві під час мітингу «За вільний інтернет» на підтримку месенджера Telegram Павла Дурова, заблокованого Роскомнаглядом за рішенням Таганського суду, 13 травня поліція затримала кілька десятків осіб.

Як повідомив координатор «Лівого фронту» Сергій Удальцов, якого цитує Meduza, «близько тридцяти осіб» затримано за скандування гасел, що не відповідали тематиці мітингу, — затримані критикували президента й уряд.

Портал «ОВД-інфо» повідомляє про затримання «більш як двадцяти осіб», серед яких неповнолітні.

Всього, за оцінками поліції, на проспекті Сахарова зібралося близько тисячі осіб. Активісти руху «Білий лічильник» оцінили кількість учасників акції в 2280 осіб.

Організаторами мітингу «За вільний інтернет» виступили ПАРНАС, Піратська партія Росії, «Яблуко», «Відкрита Росія» та ще кілька суспільно-політичних рухів.

Метою заходу заявлялося привернення уваги до обмежень доступу до інтернет-ресурсів, до кримінальних справ за репости у соцмережах і до дій Роскомнагляду, а також вимога відставки глави відомства Олександра Жарова.

Нагадаємо, 13 квітня суд у Москві прийняв рішення негайно обмежити доступ до Telegram у Росії на вимогу Роскомнагляду за відмову надати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

Роскомнагляд з 16 квітня вніс у реєстр заборонених сайтів більш як 18 мільйонів IP-адрес великих хостинг-провайдерів — Google, Amazon і Digital Ocean, намагаючись заблокувати Тelegram.

Сам месенджер продовжує працювати у більшості російських користувачів, проте через масові блокування відбуваються перебої з доступом до інших популярних сайтів і сервісів.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: