fbpx
Сьогодні
Фото, відео 05:48 13 Тра 2018

Ізраїль переміг на Євробаченні-2018

Фото Reuters

Переможцем конкурсу Євробачення в Лісабоні став конкурстантка від Ізраїлю Нетта Барзілай. З піснею Toy вона набрала 529 балів.

Таблиця голосування

Згідно з букмекерським рейтингом конкурсантів Євробачення-2018, перше місце кілька місяців поспіль пророкували представниці Ізраїлю Нетті Барзілай. На конкурсі дівчина виконала пісню Toy (Іграшка).

Нетта Барзілай народилася 22 січня 1993 в місті Хід-ха-Шарон. Співом артистка займається із самого дитинства, тому, коли для дівчинки обирали перший навчальний заклад, батьки без роздумів відвели талановиту дочку до школи з музичним ухилом. Після школи, яку Нетта закінчила з відзнакою, вона поступила в престижне музичне училище Рімон на факультет електронних інструментів.

У різний час артистка працювала інструктором у професійному таборі для початківців музикантів, була солісткою ансамблю військово-морського флоту ЦАХАЛа, резидентом музичного клубу Bar Giora і керівником щотижневих блюзових вечорів. У 2016 році Нетта створила власну музичну групу Експеримент і гастролювала по містах Ізраїлю.

 
Через рік співачка вирішила пройти конкурсний відбір на Євробачення, за яким вона стежить з дитинства. Нетта прийшла на прослуховування п'ятого сезону телешоу Наступна зірка Євробачення і виграла у фіналі відбору.

Друге місце отримала учасниця від Кіпру Елені Фурейра, а третє – Сезар Семпсон, який цього року представляв Австрію.

Український представник на Євробаченні-2018 Melovin зайняв 17 місце.

Меловин

Фото Reuters

Під час оголошення результатів голосування глядачів і журі інтрига зберігалася до останнього, оскільки розрив у балах між конкурсантами у першій п'ятірці був невеликим.

У гранд-фіналі Євробачення 2018 виступили представники 26 країн – десять переможців першого півфіналу, десять переможців другого півфіналу, учасники з країн Великої п'ятірки – Великої Британії, Німеччини, Італії, Іспанії та Франції, а також країни-господині Євробачення Португалії, які за правилами конкурсу пройшли в фінал автоматично.
Відкривав конкурсну частину український співак Melovin.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: