fbpx
Сьогодні
15:42 12 Тра 2018

СБУ передала до суду в Гаазі докази причетності військових РФ до обстрілу Маріуполя

Служба безпеки України передала до Міжнародного суду ООН в Гаазі докази причетності кадрових російських військових до артобстрілу Маріуполя Донецької області 24 січня 2015 року.

Про це сьогодні сказав під час брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає УНН.

"СБУ із самого початку війни проводить активну роботу по збору доказів російської присутності на нашій території, зокрема участі військовослужбовців збройних сил РФ на території нашої держави", – зазначив він.

Грицак нагадав, що 7 травня цього року СБУ провела брифінг, на якому надала інформацію про безпосередню участь в організації та самому обстрілі мікрорайону "Cхідний" у Маріуполі, про причетність до цього військовослужбовців РФ.

"Станом на сьогодні ці матеріали передані до Міжнародного суду ООН і надіслані до 184 українських установ за кордоном", – зазначив він.

Крім цього, на сьогодні збираються докази участі російської армії у обстрілі міста Краматорськ, додав Грицак.

"Я думаю, що пройде не багато часу, як ми ці докази надамо", – запевнив він.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру кадровим військовим ЗС РФ в обстрілі мікрорайону "Східний" у Маріуполі з установок "Град" 24 січня 2015 року.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: