fbpx
Сьогодні
10:59 12 Тра 2018

Мирослава Гонгадзе про українську журналістику: зараз немає барометра, за яким орієнтувати свої інтереси та думки

Фото zik.ua

Відома журналістка Мирослава Гонгадзе переконана, що допомогти українській журналістиці можна, підтримавши Суспільне.

Про це вона розповіла у Львові на відкритій лекції «Віра-покликання-відвага. Молодь як рушій змін», передає кореспондент ІА ZIK.

За її словами, становленню якісної журналістики потрібно допомагати. І Суспільне – чудовий варіант.

«В Україні має бути одна важлива незаангажована інформаційна структура. Коли зможемо її створити, то побачимо плюралізм, ідеологічну різноманітність. А зараз немає барометра, за яким можемо орієнтувати свої інтереси та думки», – зазначає пані Гонгадзе.

У США з цим, за її словами, все добре врегульовано. Кожного місяця там платять податки, з яких можна підтримати певну інформаційну структуру.

Попри це, краща атмосфера, у порівнянні з Україною, там із приватним медіа-бізнесом.

«Є ситуація із ресурсом Washington post. Його купив власник Amazon Джеф Безос. Але у самій структурі видання є багато правил, які не порушують. До прикладу, власник не має права впливати на інформаційну політику».

«У мене в «Голосі Америки» є firewall, за яким жоден урядовець не зможе подзвонити і сказати, щоб я зняла ту чи іншу інформацію. Такого не може існувати. Ми маємо раду директорів, до якої належать представники уряду, політичних партій. У нас повна незалежність в інформаційній політиці», – зазначила пані Гонгадзе.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: