Новини

“Ігри Нескорених”: у Києві стартував фінал відбору в національну збірну

У столиці проходять національні змагання Ігор Нескорених, переможці представлятимуть Україну на Іnvictus Games в Австралії.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"У Києві розпочалися національні змагання Ігор Нескорених, які є фінальним етапом відбору кандидатів до національної команди, що цієї осені представлятиме Україну на світових Іграх Нескорених (Invictus Games) в австралійському Сіднеї", – йдеться у повідомленні.

Участь у церемонії відкриття взяла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ви стали героями двічі. Вперше – коли стали на захист своєї Вітчизни і ціною власного здоров'я змогли зупинити агресора. І вдруге – коли кинули виклик своїм ранам. Коли змогли подолати біль і зневіру… І тепер вам випало стати героями втретє. Представити нашу країну на світових змаганнях Invictus Games. Показати всьому вільному світові, що Україна – нація нескорених, що Україна – нація мужніх, що Україна – нація героїв. Відчути підтримку не лише українців, а й людей з усього світу", – зазначила Климпуш-Цинцадзе, звертаючись до учасників змагань.

Заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко у свою чергу зазначив: "Національні Ігри Нескорених та підготовка до них є важливою складовою в процесі реабілітації військовослужбовців. Для нас важливо підтримати бійців не лише під час несення ними служби, а й після".

Як відомо, Ігри Нескорених – це міжнародні змагання в паралімпійському стилі. Засновником Ігор є принц Гаррі. У змаганнях беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани.

Цього року в національних Іграх змагатимуться 175 учасників з 23 регіонів. Вони представляють Збройні Сили України, Національну Гвардію, Національну Поліцію, Державну Прикордонну Службу та Службу Безпеки України, добровольчі підрозділи та ветеранство. До складу збірної України будуть відібрані 15 спортсменів.

Збірна України вдруге братиме участь в Invictus Games. Минулого року в Торонто під час свого дебюту на світових "Іграх Нескорених" українська команда стала однією з найкращих серед 16 учасників, завоювавши загалом 14 медалей, 8 з яких – золоті.

"Invictus Games-2018" відбудуться 20-27 жовтня в Сіднеї (Австралія). Вони будуть уже четвертими. Планується, що участь у цьогорічних змаганнях візьмуть 19 збірних.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Фонд BGV розпочав 3-тю хвилю проєкту “Важливий кожен”: як працює це рішення

Благодійний фонд BGV розпочав 3-тю хвилю проєкту "Важливий кожен". 11 000 продуктових наборів буде роздано… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Позиція Трампа щодо України “не така чорно-біла, як дехто думає”, – Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що позиція кандидата в президенти Сполучених Штатів від… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Ворог атакував КАБами село на Харківщині, є руйнування

У ніч на 29 квітня російські війська обстріляли керованими авіабомбами село на Харківщині. Про це… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Україна зможе отримувати кошти на фінансування війни до 2028 року

Україна отримала від Сполучених Штатів життєво важливу військову допомогу в розмірі 61 млрд доларів. Проте… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

Латвія передала Україні обладнання для відновлення енергетики: трансформатор із Ризької ГЕС та інше

Акціонерне товариство Latvenergo з метою відновлення енергосистеми України передало пакет обладнання для відновлення енергетичної інфраструктури.… Читати більше

Monday April 29th, 2024
  • Новини

У ISW зазначили, що відхід військ ЗСУ з позицій не сприяє швидким тактичним успіхам росіян

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що відхід Сил оборони з позицій від Бердичів, Семенівки та… Читати більше

Monday April 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.