fbpx
Сьогодні
Фото 14:17 12 Тра 2018

"Ігри Нескорених": у Києві стартував фінал відбору в національну збірну

У столиці проходять національні змагання Ігор Нескорених, переможці представлятимуть Україну на Іnvictus Games в Австралії.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"У Києві розпочалися національні змагання Ігор Нескорених, які є фінальним етапом відбору кандидатів до національної команди, що цієї осені представлятиме Україну на світових Іграх Нескорених (Invictus Games) в австралійському Сіднеї", – йдеться у повідомленні.

Участь у церемонії відкриття взяла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ви стали героями двічі. Вперше – коли стали на захист своєї Вітчизни і ціною власного здоров'я змогли зупинити агресора. І вдруге – коли кинули виклик своїм ранам. Коли змогли подолати біль і зневіру… І тепер вам випало стати героями втретє. Представити нашу країну на світових змаганнях Invictus Games. Показати всьому вільному світові, що Україна – нація нескорених, що Україна – нація мужніх, що Україна – нація героїв. Відчути підтримку не лише українців, а й людей з усього світу", – зазначила Климпуш-Цинцадзе, звертаючись до учасників змагань.

Заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко у свою чергу зазначив: "Національні Ігри Нескорених та підготовка до них є важливою складовою в процесі реабілітації військовослужбовців. Для нас важливо підтримати бійців не лише під час несення ними служби, а й після".

Як відомо, Ігри Нескорених – це міжнародні змагання в паралімпійському стилі. Засновником Ігор є принц Гаррі. У змаганнях беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани.

Цього року в національних Іграх змагатимуться 175 учасників з 23 регіонів. Вони представляють Збройні Сили України, Національну Гвардію, Національну Поліцію, Державну Прикордонну Службу та Службу Безпеки України, добровольчі підрозділи та ветеранство. До складу збірної України будуть відібрані 15 спортсменів.

Збірна України вдруге братиме участь в Invictus Games. Минулого року в Торонто під час свого дебюту на світових "Іграх Нескорених" українська команда стала однією з найкращих серед 16 учасників, завоювавши загалом 14 медалей, 8 з яких – золоті.

"Invictus Games-2018" відбудуться 20-27 жовтня в Сіднеї (Австралія). Вони будуть уже четвертими. Планується, що участь у цьогорічних змаганнях візьмуть 19 збірних.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: