fbpx
Сьогодні
14:07 11 Тра 2018

Діти парять – парламент не париться: громадськість вийде на акцію з вимогою прийняття антитютюнового законодавства

Фото gurt.org.ua

14 травня о 10:30 під Верховною Радою України розпочнеться акція народних депутатів, коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну» та Реанімаційного Пакету Реформ.

Учасники закличуть голів фракцій ВРУ підтримати внесення у порядок денний антитютюнових законопроектів №2820 та №4030а. Під час акції активісти принесуть великий макет е-сигарети, котра випускатиме кольоровий дим.

Це уже третя акція з вимогою розглянути антитютюнові законопроекти в рамках Марафону подій до Всесвітнього дня без тютюну, який щороку відзначається 31 травня.

Учасники звернуть увагу на те, що майже кожен п'ятий підліток в Україні курить електронні сигарети. Такий високий рівень поширеності куріння е-сигарет серед підлітків є наслідком того, що відсутні будь-які законодавчі вікові обмеження щодо реалізації цих нових пристроїв. І водночас це є серйозною загрозою для здоров'я молодого покоління, адже в Україні немає державного контролю за вмістом та маркуванням електронних сигарет.

Саме тому на законодавчому рівні необхідно заборонити продаж е-сигарет неповнолітнім, встановити чіткі правила до маркування та вмісту е-сигарет і заправних рідин, заборонити рекламу цих пристроїв для куріння.

Серед спікерів – народні депутати Ганна Гопко, Ігор Луценко, Наталія Веселова, директор Київського міського Центру громадського здоров'я Олена Лукашевич, головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка, голова правління ГО «Життя», член Ради РПР Андрій Скіпальський, керівник відділу адвокації РПР Андрій Гевко.

Акція відбудеться за адресою м. Київ, вул. Грушевського, 18/2.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: