fbpx
Сьогодні
14:28 09 Тра 2018

США можуть атакувати Іран, - німецькі експерти

Сполучені штати можуть завдати по Ірану превентивний військовий удар через загрозу ядерної програми.

Так коментують ситуацію експерти Німецького товариства зовнішньої політики (DGAP), передає Укрінформ.

"Односторонній вихід Трампа з ядерної угоди з Іраном – це запізнілий, але значний ляпас європейцям, …образа, враховуючи зусилля європейців знайти компроміс з Вашингтоном останніми місяцям", – вважає Корнеліус Адебар.

Він нагадує, що угода стала результатом багаторічних зусиль американської та європейської сторін спільно з Китаєм і Росією, а Дональд Трамп фактично знищив її одним рішенням.

За словами експерта, повторне запровадження санкцій проти Ірану, також підриває суверенітет усіх держав ЄС, тому що без належних гарантій Вашингтон самостійно вирішує питання про легітимність діяльності європейських компаній в Ірані.

Водночас інший експерт, Йозеф Брамль закликає політичних і економічних лідерів Європи бути готовими до того, що США можуть завдати попереджувальних ударів по Ірану.

"Зовнішньополітичні наслідки нападу можуть бути навіть навмисними: повітряні удари США сприятимуть нестабільності в регіоні, далекому від США. Війна ускладнила б для глобального конкурента, Китаю, отримання вкрай необхідної йому сировини з цього регіону", – зазначив він.

 

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про вихід США з ядерної угоди з Іраном.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: