fbpx
Сьогодні
11:11 07 Тра 2018

Росія готує "мобілізацію" на вибори президента України, - Тимчук

Росія почала підготовку схем передвиборчої пропаганди аби вплинути на результати виборів президента України у 2019 році.

Про це повідомив координатор "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук.

"За інформацією ІС, адміністрація президента РФ поставила перед політтехнологами Російського інституту стратегічних досліджень (РІСД) завдання провести оцінку електорального потенціалу громадян України", – написав він.

Так, досліджувати росіяни будуть людей, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, а також тих, які тимчасово проживають в Росії, на предмет можливості "стимулювання їхнього волевиявлення".

Дослідження будуть проводитися під керівництвом російського політолога, директора Центру політичної кон'юнктури Чеснакова.

"У зв'язку з цим, командою Чеснакова розробляються схеми "виборчої мобілізації" громадян України в ОРДЛО і РФ включно з фінансовим і транспортним забезпеченням для тих проросійських українських громадян, які будуть голосувати на президентських виборах", – пише Тимчук.

Російська сторона розраховує організувати "кероване голосування" в РФ, паралельно проводячи активну передвиборну роботу в Україні.

В останньому випадку, за попередніми оцінками, Кремль розраховує на підтримку не менше двох мільйонів орієнтованих на Москву і чутливих до кремлівської пропаганди громадян України.

"Загальної кількості виборців, яких можна мобілізувати, за розрахунками російських експертів, буде досить для забезпечення виходу до другого туру президентських виборів вигідного РФ кандидата, а в подальшому – і його перемоги", – пише він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: