fbpx
Сьогодні
18:53 05 Тра 2018

Рада бізнес-омбудсмена назвала державні органи, на які найчастіше скаржиться бізнес

Рада бізнес-омбудсмена у першому кварталі 2018 року отримала левову частку скарг від бізнесу з податкових питань.

Про це розповів на брифінгу в п'ятницю, 4 травня, бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета, передає кореспондент РБК-Україна.

На дії Державної фіскальної служби (ДФС) надійшло 67% скарг з усіх, які бізнес направляв у січні-березні. Більше двох третин всіх звернень щодо ДФС стосувалася затримки реєстрації податкових накладних. В цілому ж, за словами бізнес-омбудсмена, порівняно з попереднім кварталом, скарг з податкових питань стало менше.

"Щодо блокування податкових накладних кількість скарг зменшилась на 17%. Але треба мати на увазі, що за цей період система автоматичної реєстрації податкових накладних була припинена. Тобто, це був залишковий ефект попередніх періодів. Але, вже спостерігаючи за діями відновленої системи, ми бачимо, що останнім часом кількість скарг щодо блокування податкових накладних скорочується", – зазначив Альгірдас Шемета.

Разом з тим, за його словами, зросла кількість звернень щодо кримінальних проваджень з боку ДФС – на 25% більше, ніж в IV і I кварталах минулого року, а також на 75% стало більше скарг з питань, пов'язаних з розірванням договорів про визнання електронної звітності.

На другому місці за скаргами – правоохоронні органи. Їх частка серед усіх звернень за підсумками першого кварталу склала 11%. Як розповів Шемета, суттєво зросла кількість скарг на дії Генеральної прокуратури.

"Правоохоронним органам, починаючи з 2016 року, практично в кожному кварталі ми бачимо збільшення кількості звернень. Але в першому кварталі цього року дещо скоротилися темпи зростання. Кількість скарг зростала не так швидко, як раніше. Але все одно виросла, в основному через збільшення скарг на прокуратуру – на 50% у порівнянні з попереднім кварталом", – уточнив бізнес-омбудсмен, додавши, що на початку року на третину скоротилися звернення бізнесу на дії Служби безпеки України.

Частка скарг на державні регулятори і органи місцевого самоврядування склала 8% і 3% відповідно від загальної кількості.

Читайте нас у Facebook та Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: