fbpx
Сьогодні
08:29 01 Тра 2018

Шулявський міст у Києві закриють на півтора року через ремонт

Сьогодні у Києві має розпочатись підготовка до масштабної реконструкції Шулявського шляхопроводу, який триватиме мінімум 17 місяців.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

За оцінками міської влади, роботи будуть тривати приблизно 17 місяців – протягом цього часу одну з найважливіших транспортних артерій міста буде повністю або частково перекрито.

Вже цього місяця розпочнуться роботи з реорганізації дорожнього руху, а сам рух закриють не раніше червня.

У КМДА наголосили, що для регулювання руху встановлять 3 світлофори, перенесуть контактну мережу для безперебійного руху тролейбусів і винесуть Мафи з радіусу проведення реконструкції.

Відповідно до підготовленої посадовцями схеми, рух вулицею Олександра Довженка до вулиці Вадима Гетьмана (в бік Караваєвих Дач) відбуватиметься по вулицях Антона Цедика та Петра Нестерова (з виїздом на проспект Перемоги), Гарматній, Виборзькій з подальшим поверненням на вул. Вадима Гетьмана.

Від вулиці Вадима Гетьмана до вул. Олександра Довженка (в бік вул. Олени Теліги) можна буде виїхати на проспект Перемоги, перетнути його за допомогою світлофора, та виїхати на вулицю Довженка.

Однобічними будуть вулиці Антона Цедика до вул. Петра Нестерова, та звідти – в напрямку проспекту Перемоги (там також буде встановлено світлофор).

Тролейбуси, що курсують з боку Севастопольської площі по вулиці Вадима Гетьмана, матимуть кінцеву зупинку "Індустріальний міст"; з боку вул. Теліги по вул. Довженка – "Івана Гонти".

Пішоходи користуватимуться підземними та наземним переходом, де також буде встановлено світлофор.

При цьому рух транспорту шляхопроводом через проспект Перемоги планується розпочати вже до кінця цього року.

  • Востаннє Шулявський міст реконструювали приблизно 30 років тому. Шляхопровід вже декілька років перебував в аварійному стані. Його бетонні опори зазнали пошкоджень під час декількох пожеж, що стались під ним.
  • В кінці лютого 2017 року частина Шулявського мостового шляхопроводу обвалилася, уламками зачепило одне авто.
  • Орієнтовна вартість робіт складе близько 1,5 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: