fbpx
Сьогодні
12:00 30 Кві 2018

Польський експерт пояснив, чому Росія відмовилася від масштабного вторгнення в Україну

Лукаш Надольський, фото POLUKR.net / Андрій Поліковський

Росія відмовилася від масштабних військових дій проти України у 2015 році після того, як понесла значні втрати особового складу у Дебальцево та Донецькому аеропорту.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів польський військовий експерт, автор книги "Зимова кампанія 2015 року в Україні" Лукаш Надольський.

"З уривчастої інформації, яку можна знайти у російських ЗМІ, а це історія якогось взводу, який втратив половину бійців, чи бригади, яка втратила 100 солдатів убитими упродовж кількох днів боїв, зрозуміло, що вони зазнали під час цієї "зимової кампанії" значних втрат, набагато більших, ніж українці", – розповів експерт.

За словами Надольського, росіяни зробили висновок, що подальші наступальні дії чи якась інша велика військова операція завдадуть їм ще більших втрат, на що вони не могли піти.

За його словами, те, що з 2015 року, крім локальних боїв, які трохи пересували лінію фронту в той чи інший бік, не було якихось значних боїв, свідчить про усвідомлення росіян, що для подальшого просування вони повинні були б ввести в Україну значно більше військових підрозділів.

У свою чергу, це означало, що було б набагато більше "трагічних випадків під час навчань".

Відтак, вони вирішили, що свої інтереси просуватимуть іншим способом: політичним тиском чи "втомою" від України в європейських столицях.

Надольський підкреслив, що "зимова кампанія" (події в ДАП, Дебальцеве — ред.) буде дуже важливим елементом української історії, історії Збройних сил України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: