fbpx
Сьогодні
Відео 19:26 28 Кві 2018

Український десант відпрацював висадку у тил ворога

На одному з військових полігонів на півдні України відбулись тактичні навчання окремої повітрянодесантної бригади, яка відпрацювала десантування в тил ворога.

Про це у суботу, 28 квітня, повідомляється на сайті Міноборони.

"До проведення навчань було залучено особовий склад окремої повітрянодесантної бригади та кілька ланок ударних гелікоптерів Мі-24 та транспортних гелікоптерів Мі-8. За задумом навчань, наша оперативно-тактична група мала здійснити десантування в тил ворога. Захопити та знищити його опорні пункти і зайняти оборону, забезпечити прохід основних ударних підрозділів Збройних сил України",- йдеться у повідомленні.

Навчання відбувались в режимі "реального часу": "Командування підрозділів знало лише своє основне бойове завдання та попередні дані про умовні сили та укріплення противника. Власне командири самі визначали, де мала бути точка десантування, як організувати бойові порядки та штурм позицій, куди запрошувати повітряну підтримку, а куди удар мінометів. Так само в умовах активної дії ворожих засобів радіоелектронної боротьби командири мали встановити зв'язок між собою та з підрозділами підтримки".

Крім того, у ході навчань було відпрацьовано відбиття ворожого морського десанту, який почав насуватися на узбережжя.

Під час навчань стрільба велась лише бойовими набоями і використовувалась вся наявна в десантному підрозділі зброя.

"Всі поставлені завдання десант виконав на оцінку "відмінно". Командири змогли вчасно зорієнтуватись в обстановці та прийняти вірні рішення. Так само швидко було встановлено зв'язок між різними тактичними штурмовими групами. Командири змогли підтримати один одного вогнем і діяти злагоджено", – зазначив заступник керівника навчань полковник Андрій Качанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: