fbpx
Сьогодні
16:57 28 Кві 2018

Український борець Беленюк заявив, що не поїде на Чемпіонат Європи до Росії

Срібний призер Олімпійських ігор з греко-римської боротьби 2016 року Жан Беленюк заявив, що не братиме участі у Чемпіонаті Європи, який відбудеться у Каспійську (РФ) з 30 квітня по 6 травня.

Як повідомив Беленюк у своєму Instagram, їхати на чемпіонат йому заборонили.

"На чемпіонат, який відбудеться у російському Каспійську, мені їхати заборонили за тиждень до виїзду. … Ми до останнього боролися за право їхати на ці змагання і доклали б усіх сил, щоб підняти український прапор і на цьому усеєвропейському форумі… Було витрачено масу сил, часу, нервів і здоров'я … але тепер розумію, що все було даремно", – зазначив він.

Спасибо огромное @zlatkin_leather за предоставленную крутую сумку с изображением меня с украинским флагом после победы на чемпионате Европы 2016! Очень символично, что она дошла ко мне в преддверии чемпионата Европы, который пройдет в российском Каспийске и на который, к своему глубокому сожалению, мне ехать запретили за неделю до выезда! Не хочу вдаваться в подробности, отмечу лишь, что мы до последнего боролись за право ехать на эти соревнования и, ручаюсь, приложили бы все свои силы, чтобы поднять украинский флаг и на этом всеевропейском форуме! Была потрачена масса сил, времени, нервов и здоровья для того, чтобы подготовиться должным образом, но сейчас понимаю, что все было зря… В будущем все поменяется, и политическая конъюнктура в том числе, как это было неоднократно, но никто не вернёт спортсменам их молодость и возможность, будучи молодым и сильным, проявить себя! Честно признаюсь, невзирая на то, что улыбаюсь на фото, внутри "скребут кошки", мужчины должны уметь порой скрыть свои истинные эмоции! Спасибо Диме за сумку! У меня всё!

Публикация от ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ⓏⒽⒶⓃ ⒷⒺⓁⒺⓃⒾⓊⓀ (@zhanbeleniuk)


Нагадаємо, раніше Асоціація спортивної боротьби України (АСБУ) оприлюднила наказ Мінмолодьспорту від 11 квітня 2018 року, яким попередній наказ про заборону участі українських спортсменів у заходах, що проводяться на території Росії від 14 березня, визнається таким, що втратив чинність.

В документі зокрема вказано, що федераціям спорту рекомендовано утримуватись від участі в змагання на території Росії.

В АСБУ зазначили, що неучасть у чемпіонаті Європи, що проходив в РФ, унеможливлювала подальшу участь українських спортсменів у чемпіонаті світу, та привела б до дискваліфікації спортивної федерації на термін до 3 років, що в свою чергу ставить під загрозу участь в Олімпійських іграх 2020 року.

У Мінмолодьспорту у свою чергу заявили, що новий наказ про "заборону" українським спортсменам брати участь у змаганнях на території Росії забороняє фінансувати таку участь за рахунок коштів із держбюджету, а попередній документ прямо забороняв участь українських спортсменів у змаганнях на території РФ.

Глава Мінмолодьспорту Ігор Жданов зазначав, що "міністерство і він сам … категорично проти участі збірних команд у змаганнях в Росії".

"Усю моральну відповідальність за самовільну участь в цих змаганнях, безпеку та усі інші наслідки – несуть відповідні федерації та персонально ті атлети, які ризикнуть поїхати до країни агресора. Вони про це попереджені", – зазначив Жданов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: