fbpx
Сьогодні
22:05 26 Кві 2018

ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо протидії гібридній війні

Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію щодо протидії гібридній війні.

Про це написав глава парламентської делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook.

"Знову успіх в ПАРЄ – прийнята резолюція по доповіді про протидію гібридної війні. Асамблея послалася на дії Росії проти України і закликала протидіяти всім проявам гібридної війни, в тому числі ліквідувати юридичні прогалини та координувати зусилля в протидії цьому новому явищу", – зазначив Ар'єв.

В документі зазначається, що на сьогодні держави все частіше стикаються з явищем "гібридної війни", що "створює новий тип загрози на основі поєднання військових і невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, в тому числі фальшиві новини та порушення комунікацій".

Наголошується, що кібератаки особливо небезпечні, оскільки вони можуть вразити стратегічну інфраструктуру країни, таку як система управління повітряним рухом або атомні станції.

"Тому "гібридна війна" може дестабілізувати і підірвати цілі суспільства і викликати численні жертви. Все більш широке використання цих нових тактик, особливо в поєднанні, викликає занепокоєння щодо адекватності існуючих правових норм", – йдеться в резолюції.

Знову успіх в ПАРЄ – ухвалена резолюція по доповіді щодо протидії гібридній війні. Я був співдоповідачем в цьому питанні…

Posted by Volodymyr Ariev on Thursday, April 26, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: