fbpx
Сьогодні
14:44 23 Кві 2018

На Луценка подали до суду через рекламу на ТБ

Фото gp.gov.ua

На генерального прокурора України Юрій Луценка подали до суду через його рекламу на телебаченні та радіо.

Про це повідомляє Центр протидії корупції, який й подав відповідний позов.

ЦПК скаржиться на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за те, що вона надала статус соціальної рекламі "Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість", де хвалять Луценка, і таким чином дозволила транслювати її безкоштовно.

Також позов був поданий відповідно на самого Луценка.

"Треті особи у справі— генеральний прокурор Юрій Луценко та громадська організація "Українська антикорупційна асоціація", – йдеться в повідомленні.

Підготовче засідання призначили на 1 червня.

Розглядає справу Окружний адміністративний суд Києва

Активісти стверджують, що реклама має швидше ознаки політичної, а не соціальної, адже пропагує позиції генпрокурора задля впливу на потенційних виборців, містить маніпуляції та намагання вплинути на глядача, використовує офіційну назву державного органу, містить зображення герба та прапора України.

"Реклама містить відеофрагменти з зображенням Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, прізвища та імені Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, державну символіку (Державний прапор України), символіку прокуратури, що заборонено", — йдеться у позові.

Таким чином, активісти стверджують, що на практиці "соціальна" реклама є лише прокурорським піаром, що є порушенням закону.

"На нашу думку, Нацрада не мала права назвати прокурорський піар соціальною рекламою. Використовувати посаду генерального прокурора для політичного піару не припустимо", – пояснив судову скаргу голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: