fbpx
Сьогодні
16:55 21 Кві 2018

Новий президент Чорногорії назвав умову для нормалізації відносин з Росією

Новообраний президент Чорногорії заявив, що його країна готова до нормалізації відносин з Росією, але Москва повинна поважати вибір Подгориці на користь членства в ЄС і НАТО.

Про це пише "Європейска правда".

"Чорногорсько-російські відносини визначаються багатовіковою традицією дружби в усі часи. Тому ми разом повинні постаратися, щоб так тривало й зараз, коли їх потрібно зробити більш сучасними. І я на посту президента постараюся внести в це свій внесок", – сказав Джуканович.

На його думку, в останні роки відбулося "непотрібне порушення відносин між двома нашими країнами".

"І це через те, що Чорногорія після відновлення своєї незалежності 12 років тому, в яке і керівництво Росії зробило великий внесок, зробила стратегічний вибір на користь членства в НАТО і ЄС, виходячи зі своїх інтересів. Про це з самого початку знали і в Москві. Такий вибір підтвердила і більшість громадян Чорногорії переконливою підтримкою, яку я отримав вже в першому турі президентських виборів 15 квітня ", – зазначив президент Чорногорії.

"Ми очікуємо, щоб наш вибір на право власного шляху поважали всі, особливо ті, кого ми традиційно вважаємо друзями. Це умова, як недавно сказав і президент Росії Володимир Путін, для розвитку відносин на взаємовигідних засадах", – заявив політик.

Колишній прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович переміг на президентських виборах 15 квітня. Міло Джуканович набрав 54% голосів.

Джуканович п'ять разів займав пост прем'єра в 1991-1998, 2003-2006, 2008-2010, 2012-2016 роках, а також був президентом країни з 1998 по 2002 рік. Він пообіцяв, що Чорногорія стане членом ЄС до закінчення п'ятирічного терміну його перебування на посаді президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: