fbpx
Сьогодні
10:46 20 Кві 2018

На кордоні з Польщею побудують логістичний центр у рамках "Шовкого шляху" з Китаю

Фото "Економічної правди"

Біля кордону з Польщею у місті Ковель буде побудований логістичний комплекс у рамках проект "Шовковий шлях", що з'єднає Європу та Азію.

Про це заявив  в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

"Укрзалізниця" разом з Міністерством інфраструктури і європейськими фондами веде переговори щодо залучення інвестицій у створення логістичного комплексу в Ковелі Волинської області.

""Укрзалізниця" хоче залучити інвестиції для реконструкції і відновлення 65 км вузької колії до міста Ковель. Це один із провідних залізничних вузлів Західної України, що має стару, але діючу вузьку колію", – сказав Кравцов.

Внаслідок збільшення потоку перевезень до Європи, український внутрішній вантаж часто заважає підходити до кордону. На думку Кравцова, це одна з ключових проблем на кордоні України.

Оскільки Ковель знаходиться в 65 км від європейського кордону, це дає можливість побудувати тут логістичний пункт з виходом вузької колії до українських шляхів.

"Це основний альтернативний шлях у Азію з Європи в рамках проекту Шовкового шляху, що дасть значні переваги в розвитку потенційного вантажообігу", – сказав він.

  • Ініціатива "Економічний пояс Шовкового шляху" буде реалізований в напрямку Китай — Казахстан — Азербайджан — Грузія — Україна — країни Європи з використанням паромних переправ через порти Чорного і Каспійського морів.
  • Цей маршрут є альтернативою вантажоперевезення між Китаєм і Європою через Росію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: