fbpx
Сьогодні
15:30 20 Кві 2018

На Донбасі в 9 разів побільшало обстрілів із забороненої зброї, - ОБСЄ

Кількість обстрілів на Донбасі із забороненої Мінськими угода зброї збільшилася у 9 разів.

Про це повідомив під час щотижневого брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової комісії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє Укрінформ.

"Минулого тижня СММ ОБСЄ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на 10%. Минулого тижня ми зафіксували 4827 порушень режиму припинення вогню, СММ констатувала збільшення кількості випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, майже в дев'ять разів", – заявив він.

Окрім того, Хуг зауважив про марність спроб місії закликати сторони до усунення причин насильства на сході України, розведення сил та засобів.

"Для прикладу, минулого тижня ми також зафіксували 144 одиниці озброєння, яке мало бути відведено: 49 у підконтрольних урядові районах та 95 – у районах, що не контролюються урядом", – зазначив представник ОБСЄ.

Крім того, спостерігачі фіксують наявність мін по всьому фронту, через у найближчому майбутньому виникнуть проблеми.

"Невдовзі ці міни, а також тисячі інших, що розкидані скрізь вздовж лінії зіткнення, не буде видно, бо земля швидко вкривається рослинністю, а без відповідного позначення та огородження цих ділянок це приховане озброєння забере ще більше невинних життів", – попереджають в ОБСЄ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: