fbpx
Сьогодні
11:32 20 Кві 2018

КНДР готова на ядерне розброєння без жодних умов, - президент Південної Кореї

North Korean leader Kim Jong Un, Thursday, April 13, 2017, in Pyongyang, North Korea. (AP Photo/Wong Maye-E)

Влада Північної Кореї готова повністю відмовитися від ядерної зброї без жодних попередніх умов.

Про це заявив лідер Південної Кореї Мун Чже Ін, передає DW.

Так, 27 квітня має відбутися зустріч Муна із лідером КНДР Кім Чен Ином. Південнокорейський президент наголосив, що про ультиматум на кшталт необхідності вивести американські війська з регіону, чого раніше вимагала Північна Корея, вже не йдеться.

Запланована на травень зустріч Трампа та Кіма може стати поворотним пунктом у конфлікті навколо ядерної програми Північної Кореї.

Торік лідери двох держав обмінялися багатьма взаємними погрозами війни, образами та кепкуваннями на тлі ракетних випробувань Пхеньяна.

Це породило у світі побоювання, що конфлікт може перерости у військове протистояння.

Заява Муна пролунала на тлі підготовки до зустрічі Кіма та президента США Дональда Трампа. Останній погрожував Пхеньяну "максимальним тиском" через ядерну напругу на півострові.

Президент Південної Кореї у свою чергу оптимістично оцінив перспективи денуклеаризації – тобто, звільнення від ядерних арсеналів – регіону та досягнення миру між двома Кореями.

  • Нагадаємо, президент США Дональд Трамп повідомив, що зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, можливо, відбудеться в червні поточного року.
  • Кандидат на посаду держсекретаря США, екс-директор ЦРУ Майк Помпео у пасхальні вихідні здійснив таємний візит до Північної Кореї, де зустрівся з її лідером Кім Чен Ином.
  • В свою чергу глава Китаю Сі Цзіньпін також незабаром має намір відвідати столицю КНДР Пхеньян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: