fbpx
Сьогодні
15:10 20 Кві 2018

Екс-очільника "Укргазбанку" взяли під варту за розкрадання 100 млн грн

Колишньому керівнику державного банку "Укргазбанк" було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою через обвинувачення за розкрадення коштів в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє прес-центр Генеральної прокуратури України.

"За результатами розгляду клопотання Генеральної прокуратури, 20.04.2018 судом, колишньому керівнику АБ "Укргазбанк" обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 40 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що департаменту захисту економіки Національної поліції України, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні  за фактом розтрати службовими особами Акціонерного банку "Укргазбанк" державних коштів в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування було встановлено, що протягом 2008-2010 років колишній заступник голови правління АБ "Укргазбанк" за попередньою змовою з діючим на той час керівником однієї з дирекцій АБ "Укргазбанк" організував схему щодо виведення державних коштів на рахунки заздалегідь створеного фіктивного підприємства шляхом надання йому кредиту на суму 100 млн грн.

13 квітня цього року слідчими було повідомлено про підозру колишньому керівнику банку у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Зазначається, що покарання за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією манна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: