fbpx
Сьогодні
09:38 18 Кві 2018

В НАТО розповіли про головний для України критерій отримання Плану дій щодо членства

Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

Голова Військового комітету НАТО, генерал Пьотр Павел стверджує, що оцінка рівня готовності Збройних сил України не є критерієм для надання країні Плану дій щодо членства в альянсі (ПДЧ).

Про це він розповів в інтерв'ю УНІАН.

"Якщо нас, як військових, попросять надати військову пораду (надавати чи ні Україні ПДЧ, -ред.), то це буде йтися про рівень співпраці, про рівень готовності українських сил. Це ми можемо надати навіть зараз. Тому що нам відомо, де ми знаходимося, де є проблеми, які виклики. Це не критерії для надання ПДЧ. Тому що це – не умова", – пояснив генерал.

За його словами, надання ПДЧ – це в першу чергу політичне рішення, яке не ґрунтується на військових рекомендаціях.

"Жодна з держав за останні двадцять років не була в ситуації, в якій зараз перебуває Україна. Ситуація для кожної країни – унікальна", – сказав Павел.

З його слів, план дій щодо вступу – це політичний інструмент, який покликаний позначити рівень прагнень країни до співпраці і визначити період, який залишився до потенційного членства у альянсі.

Проте Україна зможе претендувати на отримання ПДЧ після проведення низки реформ в країні.

"Надання ПДЧ має бути після того, як країна досягне певного рівня реформ. Коли я беру участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, ми все чуємо за столом, що в плані реформ є ще куди йти", – пояснив генерал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: