fbpx
Сьогодні
20:45 18 Кві 2018

Політв’язні: Росія проігнорувала пропозицію обміняти 23 росіян на українців

Фото Reuters

Українські представники гуманітарної групи в Мінську запропонували передати Кремлю 23 росіян в обмін на українців в РФ. Однак російські представники не відповіли на цю пропозицію.

Про це повідомила представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

На засіданні гуманітарної групи в Мінську Геращенко звернулася до координатор ОБСЄ Тоні Фріша і представників РФ з проханням використати свій вплив, аби розблокувати процес пошуку зниклих на окупованих територіях тих воїнів, які вже кілька років знаходяться в тюрмах ОРДЛО й про яких немає жодної інформаціі, місцезнаходження яких нам не повідомляють, утримання яких не підтверджують.

"Ще раз наголосила на готовності української сторони якнайшвидше передати РФ 23 росіян, засуджених за злочини проти територіальної цілісності, в обмін на українців в РФ. Ми не отримали відповіді на цю пропозицію. Натомість, представники ОРДЛО продовжують включати цих росіян в свої списки як "ополченцев – жителей молодых республик". РФ поки що не проявляє жодного інтересу до своїх громадян, засланих в Україну", – зазначила Геращенко.

Вона додала, що в питанні звільнення заручників українська сторона поки що не має прогресу.

"Нам не підтверджують десятки наших громадян, не дають по ним інформацію, натомість вперто вимагають віддати "беркутівців" та інших, непричетних до дій мінських угод. Тому тут будемо продовжувати роботу для пошуку компромісу і зближення позиції для результату", – підсумувала заступниця голови Ради.

На засіданні гуманітарної групи в Мінську ( де разом працювали й експерти СБУ , й МінТОТ , С. Загородній) звернулася до…

Posted by Iryna Gerashchenko on Wednesday, April 18, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: