fbpx
Сьогодні
12:47 18 Кві 2018

Голова СБУ ще в січні 2013 року попереджав Януковича про підготовку інтервенції Росії, - прокурор

Оболонський райсуд Києва долучив до справи Віктора Януковича про державну зраду документи Служби безпеки України щодо загроз з боку Росії.

Про це повідомив прокурор Руслан Кравченко на засіданні суду, передає Українська правда.

Прокурор зазначив, що захист намагався переконати, що Янукович нібито був необізнаний про численні загрози національній безпеці України, які пов'язані з агресивною експансією Російської Федерації, кінцевою метою якої було поглинання української держави.

"Сторона обвинувачення має документи, які спростовують ці твердження. Вони були розсекречені Службою безпеки лише 19 березня 2018 року, надійшли до сторони обвинувачення 20 березня – і 17 квітня відкриті стороні захисту", – сказав він.

Суд клопотання прокурора задовольнив і приєднав до справи ці документи – лист голови СБУ від 15 січня 2013 року про загрози нацбезпеці України з боку Росії та лист голови СБУ від 17 лютого 2014 року про загрозу територіальній цілісності України з боку РФ.

"Лист від голови СБУ від 15 січня 2013 року містить резолюцію та підпис Януковича. У ньому йдеться про те, що при президенті РФ створено міжвідомчу групу, яка мала забезпечити економічну, гуманітарну та політичну інтервенції в Україну", – сказав Кравченко.

"Координували цю групу, за даними СБУ, голова адміністрації президента Росії Сергій Іванов, віце-прем'єр-міністр Владислав Сурков і голова Служби зовнішньої розвідки РФ Михайло Фрадков", – заявив він.

На понад 50 сторінках описується діяльність фінансово-промислових груп та громадських організацій, які були підконтрольні спецслужбам РФ, які вже в 2013 році становили загрозу нацбезпеці України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: