fbpx
Сьогодні
13:10 17 Кві 2018

Україна готова дати Росії коридор для виведення військ з Придністров'я

Україна готова надати коридор для виведення російських військ із невизнаної Придністровської Молдавської республіки.

Про це на брифінгу у Києві заявив спеціальний представник України з придністровського врегулювання Віктор Крижанівський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наша позиція незмінна – територію ми надамо, ми забезпечимо безперешкодне та безпечне виведення російських військ і боєприпасів із території Придністров'я, щойно Росія почне це робити. Або принаймні – висловить готовність", – сказав він.

При цьому Крижанівський наголосив, що у Росії поки що немає справжньої готовності виводити свої війська.

"Буквально вчора російський віце-прем'єр Рогозін написав, що вони цього не робитимуть, тому що це може дестабілізувати ситуацію. У Думі політики говорять, що ситуація в Україні нестабільна і як можна вивозити боєприпаси через таку територію. Це все оповідання для нервовохворих", – зазначив спецпредставник України.

У свою чергу посол Молдови в Україні Руслан Болбочан наголосив, що офіційний Кишинів наполягає на виведенні російських військ відповідно до раніше взятих Росією міжнародних зобов'язань.

"У нас викликає заклопотаність проведення військових навчань на території Придністров'я, ми про це говоримо на різних міжнародних майданчиках. За деякими даними, минулого року було близько 300 таких навчань. Це нас насторожує", – зазначив молдовський дипломат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: