fbpx
Сьогодні
16:46 17 Кві 2018

У Дніпрі випробували першу в Україні ракету, зроблену студентами

У Дніпрі пройшли успішні випробування ракети-носія, яку виготовили студенти Національного університету імені Олеся Гончара.

Про це повідомляє прес-центр університету.

"16 квітня на полігоні Павлоградського механічного заводу були здійснені випробувальні запуски студентської ракети, що розробляється до 100-річчя ДНУ імені Олеся Гончара", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вперше в Україні студенти Інжинірингової школи спроектували ракету , яка за технічними вимогами відповідає стандартам світової категорії.

В результаті випробувальних запусків ракета злетіла на висоту близько 3 км і в якості корисного навантаження підняла тестовий супутник-прототип CanSatвагою вагою 330 г.

Студенти ж під час запуску в режимі реального часу контролювали, приймали та обробляли інформацію з ракетних бортових систем.

"За п'ять місяців 14 студентів фізико-технічного факультету ДНУ під керівництвом досвідчених менторів спроектували суборбітальну ракету-носій легкого класу, здатну піднятися на висоту до 4 км", – пише прес-центр.

Як зазначив ректор ДНУ Микола Поляков, який також був з робочими командами на полігоні, ці випробування дали старт зворотньому відліку до запуску ракети до 100-річчя ДНУ.

"Ракети-носії міжнародної класифікації CanSat сьогодні є у кількох країн: Японії, Америки, Європейського космічного агентства, – наголосив Поляков

Зазначається, що якщо запуски наших студентських ракет будуть успішними, ДНУ зможе стати базою для організації міжнародних престижних наукоємних змагань, які сьогодні підтримують провідні аерокосмічні організації світу NASA, Boeing, Європейське космічне агентство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: