fbpx
Сьогодні
15:57 16 Кві 2018

Telegram: у Росії почали блокувати месенджер, в Україні зіткнулися із проблемами доступу

Фото Reuters

На території Росії провайдери почали блокувати доступ до месенджера Telegram.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу Роскомнадзора.

"Інформація про дані інтернет-ресурси в понеділок, 16 квітня, спрямована операторам зв'язку з метою обмеження доступу", – наводить агентство повідомлення відомства.

Глава Роскомнадзора Олександр Жаров заявив, що відомство також зажадає від Apple і Google видалити додаток Telegram зі своїх магазинів.

При цьому сайт Роскомнадзора і його сервіс перевірки доступності ресурсів на момент написання новини був недоступний. У реєстрі "Роскомсвободи", яка стежить за блокуванням сайтів, сервери Telegram поки не з'явилися.

Telegram

16 квітня після 13 години за Києвом користувачі Telegram зіткнулися з різними проблемами під час завантаження месенджера.

Насамперед проблеми торкнулися жителів Росії, України та Італії, але повідомлення про неполадки приходять і з Німеччини, Польщі, Іспанії та Великобританії, повідомляється на профільному сайті DownDetector

На сайті зазначається, що проблеми з доступом до сервісу почалися о 12:46 за Києвом і ще тривають за даними на 14:55. Представники месенджера поки не коментують проблеми.

Приблизно половина користувачів з тих, які повідомили про проблеми, кажуть, що взагалі не можуть "достукатися" до серверів месенджера. У 33% складності з відправкою повідомлень, ще 20% не може увійти в свій обліковий запис.

Багато коментаторів на сайті DownDetector пов'язують проблеми з доступом до сайту з рішенням московського суду про блокування сервісу на території РФ. Однак проблеми виникли не тільки у російських користувачів.

Зокрема, користувачі з Бразилії повідомляють, що у них не працює мобільна версія месенджера, тоді як з десктопною немає ніяких проблем. Серед українських користувачів на неполадки скаржаться жителі Києва, Одеси та Харкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: