fbpx
Сьогодні
11:51 16 Кві 2018

"Тактика дрібних кроків": Аваков розповів, як звільнити окупований донбас

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про свій план звільнення окупованої частини Донбасу.

В інтерв'ю Українській правді міністр заявив, що його план передбачає поступовий перехід населених пунктів на окупованій території під контроль України за допомогою миротворців ООН.

"У мене є свій план. Він називається "тактика дрібних кроків, яким аплодують всі". Я не вважаю, що реінтегрувати можна відразу всю територію окупованого Донбасу. "Блакитних шоломів" стільки немає – на всю територію. Тому я пропоную, умовно кажучи, взяти спочатку окремо Горлівку або Новоазовський район", – зазначив Аваков.

Згідно з планом міністра, миротворці ООН повинні встати "на кордоні умовного міста Горлівка або сільського Новоазовського району".

"Кордон з окупованою територією відразу беруть під контроль і "блакитні шоломи", і українські прикордонники. Всередину цієї  території, яка повернулася в Україну, заходять органи української юстиції та проводять вибори за нашим законом", – додав він.

За словами Авакова, не має значення, хто переможе на цих виборах.

"Я глибоко переконаний, що на місцевих виборах там в більшості випадків виберуть когось з відверто проімперськими поглядами… Головне – сформувати перехідну адміністрацію: на основі цих нових, обраних за українським законом, органів і представників державної влади України. Туди повинна прийти центральна влада разом з українськими поліцейськими силами", – сказав глава МВС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: