fbpx
Сьогодні
12:34 16 Кві 2018

Штраф Коболєва: ДФС завершила перевірку законності

Проведена Державною фіскальною службою (ДФС) перевірка встановила, що Енергетична митниця, ухваливши рішення оштрафувати главу Нафтогазу України Андрія Коболєва на 8,3 млрд грн, діяла в законному порядку.

Про це повідомив в.о. глави ДФС Мирослав Продан, передає прес-служба відомства.

За його словами, рішення про застосування штрафних санкцій було винесено Енергетичною митницею на підставі отриманої доказової бази.

"Сьогодні така перевірка завершена, готуються відповідні матеріали, але паралельно питання є предметом розгляду в судових інстанціях, тому логічно було б дочекатись його результатів", – зазначив Продан.

Він також додав, що якщо законодавство зобов'язує митницю ухвалювати відповідні рішення, він не бачить іншого механізму, як можна діяти інакше.

"Митниця виконує безпосередньо норми законодавства. Сьогодні виникло питання в документі або ж в правильності документу, який став підставою того, що цей об'єм газу був від Газпрому наданий Нафтогазу України", – додав чиновник.

Нагадаємо, що ДФС виписала голові Нафтогазу Андрію Коболєву штраф на 8,3 млрд грн через відмову компанії оформляти і оплачувати поставки Газпрому в непідконтрольних Україні територіях Донбасу.

Пізніше в президент України Петро Порошенко доручив генеральному прокурору і в.о. голови ДФС перевірити обгрунтованість цього штрафу.

Після цього в ДФС заявили, що штраф виписаний не персонально Коболєву, а державній компанії, яку він очолює.

При цьому Коболєв вирішив судитися з ДФС через штраф на 8,3 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: