fbpx
Сьогодні
16:21 16 Кві 2018

Луценко: Холодницький у відпустці, криміналу на плівках немає

Фото gp.gov.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, що голова САП Назар Холодницький пішов у відпустку, а його обов'язки виконують заступник і голова ГПУ.

Про це Луценко повідомив на брифінгу в понеділок, повідомляє "Українська правда".

За словами генпрокурора, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вирішив піти у відпустку і гарантував, що надасть пояснення і працюватиме із Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів.

"САПом керує наразі перший заступник Холодницького (Максим Грищук – ред.), але тут є одна дуже специфічна ситуація…", – сказав він.

Луценко пояснив, що заступник виконує не всі обов'язки голови, а лише ті, які стосуються діяльності безпосередньо САП. Повноваження ж Холодницького як заступника генпрокурора частково взяв на себе сам Луценко, оскільки його заступники чи будь-хто інший з ГПУ не має права виконувати цю роботу.

"Це дуже маленькі функції, наприклад, підписи по підозрам щодо окремої категорії підозрюваних", – зазначив генпрокурор.

Він розповів, що зокрема підписав підозру в корупції адвокату заступника вінницької регіональної прокуратури, який разом з чиновником вимагав хабар.

За словами Луценка, також за відсутності Холодницького він підписуватиме зміни в складі групи прокурорів.

Водночас, наголосив голова ГПУ, є частина повноважень Холодницького, які не може виконувати навіть генпрокурор.

З цього приводу Луценко дорікнув законодавству, що не дає можливості іншим чиновникам повноцінно виконувати обов'язки голови САП на час його відсутності.

Також Луценко заявив, що в записах, зроблених в кабінеті керівника САП Назара Холодницького, немає підстав для кримінального переслідування.

"Їх (записи – ред.) аналізував як керівник НАБУ пан Ситник, так і я як керівник Генпрокуратури. І він, і я, окремо, в різні дні… дійшли до висновку, що в них явно вбачається дисциплінарні порушення", – пояснив генпрокурор.

За його словами, у записах не зафіксовано "жодних хабарів, які вимагав або отримував Холодницький".

"І тому жодного кримінального переслідування на цей момент я не бачу", – зазначив Луценко.

Крім того, генпрокурор наголосив, що справа Холодницького знаходиться зараз не в його руках "і не в руках будь-кого в цій країні, вона знаходиться в руках членів КДКП (Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів – УП)".

Нагадаємо, у березні з'ясувалося, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​"прослушка". "Жучки" нібито були прикріплені до стінки акваріума. Їх встановили на початку лютого, а виявили 6 березня.

З'ясувалося, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: