fbpx
Сьогодні
12:46 16 Кві 2018

Голова НБУ розповів про діяльність російських банків в Україні

Позиція Нацбанку полягає в тому, що російські банки повинні максимально звузити свою діяльність в Україні і вийти з вітчизняного ринку.

Про це у п'ятницю, 13 квітня 2018 року, заявив голова правління Національного банку Яків Смолій під час спілкування з журналістами після виступу на відкритті міжнародної конференції в ЛНУ ім. Франка, пише Zaxid.net.

"Російські банки в Україні зараз перебувають під санкціями РНБО. Вони не мають права відчужувати жодних активів на користь материнських структур. У таких обставинах російські банки втрачають стимул заробляти і залишатися на банківському ринку України", – наголосив він.

Один із таких прикладів – львівський "VS Банк", який був проданий групі "ТАС" Сергія Тігіпка. До цієї купівлі "VS Банк" належав "Сбербанку Росії" через посередництво австрійської структури.

Окрім того, ще один російський банк "БМ Банк" прийняв рішення про самоліквідацію.

"ВТБ Банк" згорнув свою мережу відділень. "Промінвестбанк" зменшив баланс у декілька разів, аналогічна ситуація зі "Сбербанком".

"Отож, російські банки погоджуються на ті кроки, яких ми від них вимагаємо", – наголосив Смолій.

З іншого боку, Нацбанк "мусить пильнувати", щоб не створити ситуації, коли доведеться компенсовували цим банкам кошти із Фонду гарантування вкладів.

"Маємо знайти цивілізований вихід із ситуації. Найкраще, якби ці структури купив новий інвестор", – додав очільник головного фінрегулятора країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: