fbpx
Сьогодні
10:18 16 Кві 2018

Держдеп назвав умови для уникнення нових авіаударів по Сирії

Офіційний представник Держдепу США Гізер Нойєрт заявила, що Сирії необхідно задекларувати решту запасів хімічної зброї, щоб уникнути повторних ракетних ударів і повернутися до формату Женевських мирних переговорів.

В інтерв'ю телеканалу Fox News вона також звинуватила Росію в зриві зусиль світової спільноти щодо припинення терору Башара Асада проти власного народу, повідомляє Голос Америки.

Нойерт наголосила, що женевський процес – це єдина можливість руху вперед.

"Росія та Іран намагалися вибудувати Астанинський процес, Сочинський процес – нічого з цього не спрацювало, тому що Іран і Росія в цих випадках виступали гарантами", – додала вона.

За словами представника Держдепу, метою ракетної атаки США і їх союзників на об'єкти, пов'язані з хімічною зброєю в Сирії, було "показати світу, що використання хімічної зброї та вбивство ні в чому не винних цивільних осіб неприпустиме".

На запитання ведучого про те, як США реагують на звинувачення з боку Росії в порушеннях ними міжнародного права, Нойєрт відповіла своїм питанням: "Як щодо того, щоб Росія подбала про життя невинних жінок і дітей? Росія продовжувала зривати всі зусилля в ООН, що вживаються для притягнення Сирії до відповідальності. у 2013 році Росія пообіцяла світу, що вона допоможе Сирії позбутися її хімічної зброї, але не змогла цього зробити. Росія стала гарантом Сирії – і в цьому теж зазнала невдачі".

Вона заявила, що Росія проводить кампанію з дезінформації щодо подій в Сирії.

"Вони просто брешуть і намагаються вивернути цю історію – ми вже відзначаємо, що безліч російських тролів по всьому світу намагаються перегорнути цю історію з ніг на голову, але нам відомі факти – нам, британцям, французам, НАТО. Сирія відповідальна за те, що вона вже занадто довго творить зі своїм народом, і в цьому її підтримували Росія і Іран ", – зазначила Нойєрт.

У ніч на 14 квітня президент США Дональд Трамп віддав наказ Збройним силам завдати точних ударів по об'єктах, пов'язаних з хімічною зброєю в Сирії. До операції також приєдналися Франція і Велика Британія.

Це стало відповіддю на хімічну атаку в Думі, внаслідок якої загинули щонайменше 70 осіб, ще близько 500 зазнали отруєнь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: