fbpx
Сьогодні
Технології 16:19 15 Кві 2018

У Каліфорнії вперше запустять електрокар без водія на дорогах загального користування

Фото Paul Chinn/The Chronicle

У Каліфорнії компанія Waymo подала офіційну заявку на тестування безпілотних автомобілів без водія-випробувача на дорогах загального користування.

Про це повідомляє San Francisco Chronicle.

Каліфорнія вважається одним із найбільш сприятливих американських штатів для випробувань безпілотних автомобілів – саме в цьому штаті, наприклад, безпілотні автомобілі Google вперше з'явилися на дорогах загального користування. Крім юридичного аспекту, для випробувань також сприятливий місцевий клімат, оскільки камери і лідари гірше працюють за поганої погоди.

Крім Google, дозвіл на тестування безпілотних автомобілів у Каліфорнії мають ще 50 компаній, зокрема Ford, Volkswagen Group of America, Mercedes Benz, Delphi Automotive, Honda, Tesla Motors, Bosch, Nissan, Cruise Automation і BMW.

Як відомо, на початку 2018 року Каліфорнія офіційно дозволила випробування машин без людей у салоні.

Компанія Waymo, що сформувалася з проекту Google Self-Driving Car, планує випробовувати машини тільки в районі своєї штаб-квартири в Маунтін-В'ю, проте потім Waymo планує розширити територію випробувань далі по затоці Сан-Франциско.

Оскільки поки що алгоритми управління таких автомобілів ще тестуються, для контролю за безпілотними автомобілями все одно спостерігатиме віддалений оператор, який зможе перехопити керування на себе. Однак, на відміну від водія-випробувача, фізично присутнього в салоні, віддалений оператор зможе стежити відразу за кількома автомобілями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: