fbpx
Сьогодні
17:41 14 Кві 2018

Особливий підхід: Волкер окреслив бачення миротворчої місії на Донбасі

Ініціатива щодо запровадження миротворчої місії ООН на сході України має засновуватися на особливому підході, а сама місія – не бути схожою на інші миротворчі формати.

Таке переконання висловив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні спецпредставник Держдепартаменту США з питань переговорів по Україні Курт Волкер, передає Укрінформ.

"Я погоджуюся, що багато миротворчих місій дуже дорого коштували, тривали довгий час і призводили радше до замороженого конфлікту, ніж сприяли його розв'язанню. Тож, у цьому питанні є багато занепокоєнь і запитань. Але якщо ми говоримо про ситуацію в східній України – це зовсім інше питання", – зауважив представник американської адміністрації.

Він підкреслив, що має на увазі не "традиційні місії миротворчих операцій", які запроваджуються в системі ООН, це мала би бути "добровільна участь" різних країн. "І їхня роль там (на Донбасі – ред.) мала би зводитися до перехідного механізму для того, щоб відійти від поточної ситуації під російським контролем, до ситуації під українським контролем. Отже, це має бути механізм переходу", – пояснив Волкер.

Він також підкреслив, що Росія має побачити "конструктивний механізм для імплементації Мінських домовленостей". Як зазначив дипломат, США не збираються ініціювати це без погодження з російською стороною, оскільки РФ залишає за собою можливість накладення права вето в ООН.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: