fbpx
Сьогодні
21:23 13 Кві 2018

У Слов'янську вшанували пам'ять загиблого у першому бою АТО капітана СБУ Геннадія Біліченка

Фото 6262.com.ua

Рівно чотири роки тому в Україні розпочалася антитерористична операція, спрямована на протидію діяльності незаконних російських та проросійських збройних формувань у Донецькі та Луганській областях.

В той день сталися і перші жертви цієї війни. 13 квітня 2014 року біля Слов'янська загинув капітан спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України Геннадій Біліченко.

Вшанувати пам'ять загиблого чотири роки тому капітана спецпідрозділу "Альфа" прибули працівники служби безпеки України і місцева громада.

Про події чотирьохрічної давності згадував генерал-майор, колишній заступник голови служби безпеки України Ягун Віктор Миколайович.

«Ми стояли біля міста, у нас були БТР і ніхто не чекав, що все так складеться, – згадує генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун. – Тут були два заступники Служби безпеки України, начальник Донецького управління міліції, була група підтримки «Альфа». Ми не очікували, що вони зайдуть збоку і почнуть нас просто розстрілювати. Ми ще не були готові до того, що це справжня війна. Це фактично був перший бій на території незалежної України з використанням вогнепальної зброї на ураження проти правоохоронних органів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: