fbpx
Сьогодні
11:00 13 Кві 2018

У Мінфіні пропонують ввести окремі декларації для багатіїв

Міністерство фінансів України пропонує вести окремий облік заможних українців, зобов'язавши їх щорічно подавати декларації про майновий стан і доходи.

Про це йдеться в законопроекті міністерства, передає агентство ІнтерфаксУкраїна.

"Орієнтовна кількість фізосіб-платників податків під час проведення деклараційної кампанії складе 1200 осіб", – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Згідно з ним, відносити до категорії заможних пропонується громадян по одному з трьох критеріїв: кінцевий власник великого платника податків; загального оподатковуваного доходу за попередній рік в 50 млн грн; пряме або опосередковане володіння 10% акцій і більше юрособів-нерезидентів, які задекларували дохід за попередній рік 10 млн євро чи більше.

Несвоєчасне подання податкової декларації Мінфін пропонує карати штрафом в 10% від суми нарахованого податку на доходи фізосіб (ПДФО).

"Світова податкова практика підтвердила, що від застосування спеціальних заходів в роботі з платниками податків, що мають великі доходи, держава може мати значну користь, оскільки відносно незначна кількість платників податків забезпечує великий відсоток від загального обсягу доходів", – відзначають автори законопроекту.

Законопроект також розширює повноваження Державної фіскальної служби отримувати виключно на письмову вимогу інформацію про обіг коштів заможних фізосіб на банківських рахунках.

"Встановлення таких правил є одним з механізмів підвищення рівня податкової дисципліни серед платників податків із значними доходами", – вважає Мінфін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: