fbpx
Сьогодні
10:11 13 Кві 2018

Transparency International: Вихід Світового банку на торги в ProZorro свідчить про довіру до системи

Фото rbc.ua

У квітні 2018 року в системі ProZorro було оголошено перший тендер для проектів, які втілюватимуться за кошти Світового банку. Директор програми інноваційних проектів Transparency International Україна Віктор Нестуля розповів в інтерв'ю UATV, чим важливий вихід Світового банку на торги в системі ProZorro.

Україна отримує досить велику кількість кредитів від міжнародних фінансових інституцій – це й Міжнародний банк, і Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк. За правилами цих інституцій, закупівлі в проектах повинні відбуватися через паперові процедури, які прописані цими ж інституціями. Але вони (інституції, – ред.) також дають можливість країнам проводити закупівлі за проектами через локальні системи, в разі, якщо системи пройшли перевірку. Тобто, якщо вони дійсно гарантують прозорість, конкурентність і неможливість впливати на ці системи.

Віктор Нестуля

За його словами, той факт, що Світовий банк дав право проводити закупівлі за своїми проектами через системи ProZorro, говорить про довіру до системи.

"Це свідчить про те, що дійсно до цієї системи є велика довіра і вона здатна забезпечити високий рівень прозорості та конкурентності закупівель. Я впевнений, що з кожним днем ​​таких закупівель буде все більше, і рано чи пізно ми перейдемо на закупівлю, зокрема й доріг, за проектом Світового банку через систему ProZorro", – розповів експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: