fbpx
Сьогодні
17:36 13 Кві 2018

Справа Скрипаля: Британія опублікувала нові докази причетності РФ

Фото Reuters

У Великій Британії впевнені, що тільки Росія має технічні засоби для проведення такої операції. У Великої Британії немає альтернативного логічного пояснення інциденту.

Про це повідомляє УНН з посиланням на лист радника з національної безпеки Великої Британії Марка Седвілла генеральному секретарю НАТО Йенсу Столтенбергу, який опублікувало ВВС.

Сім'я Скрипалів називається "законними цілями" для "вбивства державним сектором" Росії .

Повідомляється також і про те, що президент Росії Володимир Путін у середині 2000-х років був активним учасником російської програми хімічної зброї, і що "дуже малоймовірно", що будь-яка колишня радянська республіка, окрім Росії, продовжувала розробку хімічної зброї після незалежності.

The Guardian у свою чергу повідомляє, що У Великобританії є дані про те, що російська розвідка виявляла інтерес до сім'ї Сергія Скрипаля щонайменше з 2013 року, а саме проводила хакерські атаки на пошту Юлії Скрипаль.

У листі також стверджується, що Росія в 2000-і роки вивчала різні способи застосування хімічної зброї – в тому числі можливість нанесення речовин на дверні ручки.

У своєму повідомленні в НАТО, Седвілл сказав, що нервово-паралітична речовина "Новічок" була розроблена в російському дослідницькому центрі в Шиханах, як частина наступальної програми хімічного зброї з кодованим ім'ям Foliant.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: