fbpx
Сьогодні
16:50 12 Кві 2018

Відпочинок та користь: у Нідерландах туристам проводитимуть сміттєзбиральні екскурсії каналами

Фото plasticwhale

В Амстердамі та Роттердамі користуються популярністю водні екскурсії, під час яких туристи можуть за допомогою сачків виловлювати з води сміття.

Компанія Plastic Whale пропонує всім охочим поєднати 2-годинну прогулянку каналами нідерландської столиці з допомогою довкіллю.

Під час незвичайного туру на моторному човні, виготовленому з переробленого пластику з амстердамських каналів, екскурсоводи розповідають різні історії, а озброєні сачками туристи шукають і дістають з води різноманітне сміття.

Нідерланди

Фото plasticwhale

Також учасники можуть позмагатися в лові найоригінальнішого предмета з водних глибин. Ті ж, хто не бажає займатися збиранням відходів, можуть просто розслабитися й насолоджуватися туром.

Екскурсія доступна англійською та голландською мовами. Таку прогулянку також можна здійснити в Роттердамі.

За словами автора проекту Маріуса Сміта, ідея спала йому на думку після відвідування деяких міст світу, які прямо-таки потопають у пластикових відходах.

Нідерланди

Фото plasticwhale

Повернувшись до Амстердама, він зрозумів, що проблема – набагато ближче, ніж здається. Сміт переконаний, що така "пластикова рибалка" позитивно впливає на людей. Він сподівається, що одного дня активність Plastic Whale стане не потрібна, хоча б Нідерландам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: