fbpx
Сьогодні
22:16 12 Кві 2018

Позаземний туризм: перший космічний готель може відкритися у 2022 році

Каліфорнійський стартап Orion Span оголосив про намір побудувати космічний готель під назвою Aurora Station.

Orion Span планує в 2021 році запустити на орбіту одномодульну космічну станцію. Її обсяг складе близько 160 кубічних метрів. Очікується, що перші гості відвідають Aurora Station вже в 2022 році.

Станція буде використовуватися як космічний готель, в якому зможе розміститися до 6 чоловік – четверо пасажирів і два члени екіпажу.

Вартість 12-денного відпочинку на навколоземній орбіті складе 9,5 млн доларів. У ціну буде входити не тільки перебування на навколоземній орбіті, а й тримісячна підготовча програма, а також транспортування до готелю і назад.

У найближчому майбутньому стартап відкриє бронювання квитків за 80 тисяч доларів.

Поки що неясно, як саме буде реалізований проект. Його приблизна вартість оцінюється в десятки мільйонів доларів, але виконавчий директор Orion Span Френк Бангер заявляє, що будівництво станції обійдеться дешевше, ніж створення багатьох супутників.

Він також говорить про можливе партнерство з компаніями SpaceX і Blue Origin. На даний момент представники компанії мають намір збирати Aurora Station на підприємстві в Х'юстоні, США, однак сам комплекс ще не готовий, його будівництво завершиться через 6-9 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: