fbpx
Сьогодні
09:57 12 Кві 2018

Фінляндія дозволила будівництво "Північного потоку-2"

Північний потік

Фінляндія видала Росії всі необхідні документи на будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться у заяві Регіонального адміністративного агентства Південної Фінляндії.

Фінська влада затвердила детальний план будівництва і експлуатації 374 км фінської частини газопроводу "Північний потік – 2", загальна протяжність якого складе понад 1200 км.

У компанії Nord Stream 2 AG, яка є оператором газопроводу "Північний потік-2", заявили, що таким чином процес отримання дозволів у Фінляндії завершено.

У компанії також стверджують, що процедури отримання дозволів в інших країнах уздовж маршруту газопроводу – Росії, Швеції та Данії, йдуть за графіком.

  • Нагадаємо, перший дозвіл уряд Фінляндії на будівництво газопроводу в фінській винятковій економічної зоні видав минулого тижня.
  • Nord Stream 2 AG – це компанія, створена для планування, будівництва і експлуатації газопроводу "Північний потік-2", 51% акцій компанії належать "Газпрому".
  • Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Противники проекту – у тому числі Польща, країни Балтії та Данія – стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об'ємів газу в ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: