fbpx
Сьогодні
10:37 11 Кві 2018

Показники демократії в Україні впали до рівня часів Януковича, - Freedom House

Freedom House

Міжнародна недержавна організація Freedom House випустила нову доповідь щодо стану демократії в Україні, який значно погіршився з 2014 року.

Автори доповіді зазначають, що з продовженням конфлікту на сході країни українські політики користуються почуттями патріотизму населення, щоб нападати на неурядові організації та журналістів, звинувачуючи їх у підривній діяльності чи лояльності до Росії.

"Напад на громадянське суспільство і політичних опонентів підірвали рушійну силу процесу реформ в Україні", – зазначив директор проекту Нейт Шенкан.

Він вказав на те, що хоча реформи з децентралізації тривають, інші ключові пріоритети, в тому числі заходи по боротьбі з корупцією, зайшли в глухий кут.

"Звинувативши неурядові організації та журналістів в непатріотизмі , політики намагаються виключити їх з публічного простору за критику влади", – додав Шенкан.

Зазначимо, що за цифровими показниками рівень демократії в Україні за 2017-2018 роки впав до рівня 2011 року, коли президентом України був Віктор Янукович.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: