fbpx
Сьогодні
12:09 11 Кві 2018

Одеського депутата оголосять в розшук за хабар детективу НАБУ

Бабенко

Генпрокуратура направить клопотання до Печерського райсуду столиці про надання дозволу на арешт депутата Одеської облради Олега Бабенка, якого підозрюють у намаганні дати хабар детективу НАБУ у розмірі $500 тис.

Про це повідомив  керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк.

"Бабенко зайняв неконструктивну позицію і за весь час слідства жодного разу не з'явився на виклик слідчого. Тому ми направимо до суду клопотання про дозвіл на його затримання для обрання запобіжного заходу", – сказав він.

Гуцуляк також додав, що слідство також направлятиме документи у поліцію для оголошення депутата у розшук.

  • Нагадаємо, детективи НАБУ у 2016 році розпочали розслідування за фактом оборудки щодо купівлі Одеською мерією будівлі за 185 млн грн.
  • На початку року будівлю в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" продали за 4 млн грн, а у вересні того ж року її придбала Одеська мерія вже за 185 млн.
  • Одним з підозрюваних учасників цієї схеми був місцевий депутат Олег Бабенко, який намагався дати детективу НАБУ хабар у $500 тис. за закриття справи.
  • У лютому поточного року Печерський райсуд  обрав для Бабенка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн. При цьому відповідно до рішення суду, Бабенко отримав право перебувати у двох містах – Києві та Одесі.
  • Згодом адвокат Михайло Коротюк повідомив, що за депутата внесло заставу підприємство "Рис Бессарабії".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: