fbpx
Сьогодні
Технології 13:27 10 Кві 2018

У Китаї впроваджують систему розпізнавання облич для реєстрації в аеропортах

Китайські інженери пропонують використовувати систему розпізнавання облич для автоматичної реєстрації в аеропорту.

Перед впровадженням по всій країні, в травні оновлена система почне використовуватися в аеропорту в місті Чанша, а в червні – в аеропорту Юйлінь в провінції Шеньсі, повідомляє агентство Сіньхуа.

Зараз допоміжними системами розпізнавання облич оснащені 557 коридорів перевірки безпеки в 62 аеропортах, включаючи Шанхайський міжнародний аеропорт Пудун і Гуанчжоуської міжнародний аеропорт Байюнь.

Система довела свою ефективність і точність після застосування приблизно в 80% аеропортів країни, щорічна пропускна здатність кожного з яких перевищує 30 млн пасажирів.

"Під час перевірки дійсності документів системі потрібно менше однієї секунди, щоб порівняти обличчя пасажира з фотографією в посвідченні особи", – сказав Ши Юй, глава центру інтелектуальної безпеки Чунцинського інституту зелених і інтелектуальних технологій при Академії наук Китаю.

За його словами, інститут розробляє технологію розпізнавання облич для автоматичної реєстрації в аеропорту. Система дозволить пасажирам без проходження процедури реєстрації безпосередньо проходити до коридорів перевірки безпеки, де камери будуть фотографувати їхні обличчя і сканувати посвідчення особи або паспорта для перевірки особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: