fbpx
Сьогодні
17:36 09 Кві 2018

Вірменія: вступ на посаду президента на наступні 7 років та повний перехід на парламентську форму правління

Новий президент Республіки Вірменія Армен Саркісян сьогодні склав присягу і вступив на посаду.

Про це повідомляє прес-служба глави Вірменії.

"Обраний Президент Армен Саркісян сьогодні на спеціальному засіданні Національних Зборів РВ, яке відбулося в Спортивно-концертному комплексі імені Карена Демірчяна, вступив на посаду президента Республіки Вірменія, принісши народу присягу", – йдеться в повідомленні.

В ході спеціального засідання Національних Зборів глава держави склав присягу, поклавши праву руку на Євангеліє VII століття і Конституцію Вірменії, передає агентство Новини-Вірменія. 

Вступаючи на посаду Президента Республіки, клянусь бути вірним Конституції Республіки Вірменія, при здійсненні своїх повноважень бути неупередженим, керуватися тільки загальнодержавними і загальнонаціональними інтересами і вкласти всі свої сили в справу зміцнення національної єдності. Бог мені помагає!

Армен Саркісян

Главу держави благословив Католікос всіх вірмен Гарегін Другий.

У Вірменії в понеділок проходить церемонія інавгурації обраного парламентом країни четвертого президента Вірменії Армена Саркісяна.

Чинний президент Вірменії Серж Саргсян, який очолює правлячу Республіканську партію Вірменії, двічі обирався головою держави. На другий термін Саргсян був обраний на виборах 18 лютого 2013 року.

Вірменський парламент 90 голосами "за" і 10 голосами "проти" обрав 2 березня 2018 року Армена Саркісяна четвертим президентом Вірменії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: