fbpx
Сьогодні
08:53 09 Кві 2018

Партія прем’єра Орбана перемогла на виборах в парламент Угорщини

Фото: Голос Америки

Партія прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Фідес отримала перше місце на парламентських виборах. За попередніми даними, Фідес матиме 2/3 голосів у парламенті – мінімальну конституційну більшість.

Про свою перемогу на виборах прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив у короткій промові в ніч на понеділок, передає ЄП.

Орбан з'явився у штабі правлячої партії Фідес незадовго до опівночі за місцевим часом. "Ми перемогли!" – сказав він, щойно підійшовши до мікрофону, додавши, що "Угорщина отримала велику перемогу".

Прем'єр-міністр говорив дуже стисло, присутні не мали можливості поставити запитання. Він зауважив, що "тепер (для партії влади) буде мудро поводитися скромно", не пояснивши про що йдеться.

Орбан подякував тим, хто віддав голоси за партію Фідес, і окремо виділив закордонних угорців, "які допомогли захистити батьківщину". Як відомо, представники угорської громади за кордоном голосували переважно за партію влади.

Окремо Орбан подякував владі Польщі за публічну підтримку перед виборами.

Як повідомлялося, вибори в Угорщині відбулися за вкрай високої явки, через що на деяких дільницях голосування тривало кілька годин після їх запланованого закриття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: