fbpx
Сьогодні
10:35 09 Кві 2018

Екіпаж судна «Норд» прикордонники не впустили до Криму

Фото krymr.com

Екіпаж судна «Норд» намагався вночі потрапити до Криму через Чонгар на дипавтомобілях РФ. Українські прикордонники не пропустили моряків на окупований півострів через відсутність у них паспортів громадян України.

Про це Громадському радіо розповів речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Це сталося сьогодні вночі, десь біля першої години, ці самі мікроавтобуси на дипломатичних російських номерах, які намагалися проїхати на КПВВ «Гоптівка» з нашими громадянами – екіпажем судна «Норд», з'явилися в районі КПВВ «Чонгар». Але прикордонники, поспілкувавшись з водіями і зрозумівши, що екіпаж не має необхідних документів для перетину адмінмежі, попередили, що шансів перетнути адмінмежу у них немає», — розповів речник.

Він додав, що після цього попередження члени екіпажу не стали заїжджати на територію КПВВ, а повернулися на материкову Україну.

За даними Держприкордонслужби, моряки зупинилися в готелі в одному із міст біля адмінмежі з Кримом.

Про екіпаж судна «Норд» стало відомо ще 25 березня, коли Державна прикордонна служба України затримала рибопромислове судно.

На борту були 10 громадян України з російськими паспортами, виданими у Керчі. 6 квітня Приморський районний суд Маріуполя оштрафував членів екіпажу на суми від 3 до 3,4 тисяч гривень, а капітана судна Володимира Горбенка взяли під варту. Адвокати внесли за нього заставу, однак Горбенку заборонено покидати територію Херсонської області. Решта команди не обмежена у пересуванні.

9 квітня дев'ять членів екіпажу судна «Норд» намагалися виїхати до Росії на дипломатичних автомобілях консульства РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: